Main Menu

Billig bådforsikring

Mange af vores kunder som kontakter os leder ofte efter en billigere bådforsikring, fordi pris betyder meget for den samlede forsikringspolice. Dog er der en række relevante faktorer, som du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter bådforsikringer. Men hvad betyder en billig bådforsikring egentlig?

Hvordan beregnes prisen på en bådforsikring?

Velos stræber sig efter at tilbyde konkurrencedygtige priser og vilkår til vores kunder primært  for lystbåde under 40 år og med en bådværdi fra 100.000 DKK og op efter.
Hos Velos skræddersyer vi prisen for en bådforsikring – som varierer alt efter f.eks. bådens alder, tidligere skader, bådens markedsværdi, antal år sejlererfaringer, bådens tophastighed i knob, selvrisiko og skadesfri bonus rabat.

Bådens alder
Velos er mest konkurencedygtige overfor nyere lystbåde som yachter, motorbåde, sejlbåde og speedbåde. For ældre lystbåde over 40 år, kræver vores assurandører at se en synsrapport foretaget af en uafhængig, sagkyndige og kvalificeret synsfører, hvor båden fornyligt er blevet besigtigtet på land.

Tidligere skadessager
Hvis du har haft en tidligere skade, vil vi gerne vide hvad og hvornår det skete samt hvor meget du fik kompenseret. Fortæl os om det drejede sig om en kollision, påsejling, grundstødning, motorsammenbrud, stormskader eller andet bådreparation. Bemærk at hvis du har en uafsluttet skadessag med dit tidligere forsikringsselskab, kan vi ikke tilbyde dækning. Vi forbeholder os derfor retten til at udskyde et forsikringstilbud indtil skadessagen er afviklet.

Bådens markedsværdi
Siden 2008 er prisen på de danske lystbåde faldet med 35-50 procent, hvilket svarer til næsten en tredjedel af de danske bådejere som har fået nedsat forsikringssummen for at spare den danske statsafgift. Der har været prisfald på brugtbådsmarkedet og den forhøjede afgift på forsikringspræmien har fået mange bådejere til at omvurdere deres lystbåde, fordi der er penge at spare. Ved en bådforsikring må man nemlig hverken over- eller underforsikre sin båd, og med de kraftige prisfald de seneste år, har mange lystbåde været sat for højt. Velos forsikrer din båd efter den reelle markedsværdi.

Antal år sejlererfaringer
Vi vil gerne vide hvor mange års sejlererfaringer du cirka har.  Du må gerne fortælle os om du har gennemført et duelighedsbevis, men vi giver ikke yderligere rabat af den grund. Bemærk at alle der planlægger at købe eller sejle i en speedbåd eller hurtig motorbåd har brug for et speedbådskørekort, fordi dette er nemlig lovpligtigt. Hvis du ingen sejlererfaring har, forbeholder vi retten til at udskyde et forsikringstilbud til du har opnået en smule mere erfaring. Se mere hvorfor her – klik her

Bådens tophastighed i knob
Hvor hurtig din båd kan sejle i knob har en indflydelse på forsikringspræmien, men der er ingen fordoblet selvrisiko ved undervandsskader for lystbåde med en maksfart op til 45 knob. Bemærk at din tophastighed er hvad motoren er designet til at kunne sejle i topfart, og ikke hvad du plejer at sejle.

Selvrisiko
Der er ofte sammenhæng mellem forsikringspræmien og din selvrisiko. Jo højere din selvrisiko, jo lavere din præmie kan man næsten tillade sig at sige. Vi stræber os efter at tilbyde dig en attraktiv selvrisiko i forhold til prisen. Så dette skal du kigge efter, hvis du sammenligner forskellige forsikringstilbud som du har indhentet. 

Skadesfri bonus rabat
Hvis du har sejlet uden skader indenfor de seneste 5 år og kan fremvise skadesfri dokumentation for dette, kan du overføre din skadesfri bonus fra dit tidligere forsikringsselskab og få op til 25% skadesfri rabat. Skadesfri dokumentation kan være i form af tidligere forsikringspolice, forsikringskvittering, forsikringsoversigt eller blot en email fra tidligere forsikringsselskab som bekræfter at ens forsikringsperiode hos dem var skadesfri.

 

Betaler du for meget for din bådforsikring?
Få gratis forsikringstilbud fra os – måske kan vi spare dig penge!