Main Menu

Sejlerskoler

Duelighedsprøven under lup: Kravene til speedbådsprøven skærpes – både til undervisningen og til prøverne. Der bliver dog ikke krav til, hvor mange times undervisning, kusisterne skal have. Søkort, passer, kurslineal og blyant er fortsat de vigtigste hjælpemidler, når navigationen skal læres fra bunden på sejlerskolerne.

Vi har hørt, at der har været kritik af niveauet ved speedbådsprøverne, og derfor har vi sat et arbejde i gang, hvor vi vil skærpe og især præcisere de krav, der er ved prøven“, siger Rasmus Høy Thomsen hos Søfartsstyrelsen.

Duelighedsbeviset ændres ikke
Er der områder af pensummet/prøveaflæggelse mv. for duelighedsbevis for fritidssejlere, I overvejer at revidere? “Der er på nuværende tidspunkt ikke konkrete planer om at revidere duelighedsprøven, men vi vurderer løbende, om indhold og form er tidsvarende. Vi vil med tiden revidere duelighedsprøverne i henhold til de eventuelle inputs, vi blandt andet får fra brugerne“, forklarer Rasmus Høy Thomsen.

Da det nu er lovligt for fritidssejlere udelukkende at have elektroniske søkort ombord, vil jeg spørge, om det er under overvejelse at indføre elektroniske søkort i undervisningen til duelighedsbevis – fx spørgsmålet om, hvilke elektroniske søkort, der rent faktisk kan erstatte papirkort / opdateringer / kvalitet / osv. og brugen af dem?

For at duelighedsprøverne ikke skal blive for omfattende, prøver vi at lave dem så generiske som muligt. Der er eksempelvis, i beskrivelsen af navigationen i den teoretiske duelighedsprøve, ikke stillet krav om brug af papirsøkort. Den nuværende beskrivelse er ret bred og indeholder grundlæggende navigationskompetencer, som både kan anvendes i forbindelse med navigation på basis af papirsøkort og elektroniske søkort“, siger Rasmus Høy Thomsen.

Se hele artiklen hos Bådmagasinet

Få dit duelighedsbevis, speedbådscertifikat m.m fra vores gode samarbejde med Aarhus Speedbådsskole, Fyns Sejlerskole, Københavns Sejlerskole, Watergames.dk, Yachtskolen eller Dansk Speedbådsskole.