Flot gave til Aarhus havn

Bådmagasinet: Herman Sallings Fond forærer aarhusianerne et flot og moderne havnebad til 40 millioner kroner. Havnebadet er tegnet af arkitekt Bjarke Ingels tegnestue, BIG Architects, i samarbejde med Kilden og Mortensen, Gehl Architects, CASA og Moe.

 

Selve havnebadet kommer til at ligge ved bassin 7, hvor der også er boliger, fem restauranter og en teaterbygning.

For ganske få år siden var vandet i havnen ikke af en kvalitet, der kunne bades i. En række tiltag og ikke mindst investeringer har gjort vandet i havnen så rent, at med det nye havnebad, kan havnens gæster hoppe i vandet allerede til næste år.

Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, er begejstret for den flotte gave og udtaler: ”I planen er bylivsaktiviteterne blevet tænkt først, så de er placeret optimalt i forhold til vind, sol med videre og ligger samlet ud mod det attraktive havnebassin. På den baggrund er de resterende byggefelter til beboelse med videre så formet og tilpasset. Dét skaber optimale rammer for bylivet på Aarhus Ø”.

Den nye udviklingsplan er også en stor bonus for sejlsporten i Aarhus specielt i forhold til fremtidige events såsom ISAF 2018 World Championship i Aarhus.

Ifølge Thomas Capitani, direktør i Sailing Aarhus, er dette et rigtig spændende initiativ. ”De nye planer understøtter den vision, vi har om at vise kapsejlads frem til et bredere publikum ved at lade folk opleve sejlsporten helt tæt på. Det vil bringe sejlads tættere på indbyggerne i Aarhus, og det vil danne rammer for et sted, hvor tusinder af mennesker kan rekreere, men hvor man også kan opleve elitesejlads ved en event såsom ISAF World Championship i 2018”.

ISAF 2018 VM i Aarhus bliver afholdt i august ved Aarhus Ø.

Se artikel hos Bådmagasinet

Kontakt Os

Telefon: +45 80 88 99 22
Telefon: +44 20 7929 4058
Fax: +44 20 7933 9350
Klik her at sende os en email

Velos Insurance Services Limited
5th Floor, 81 Southwark St,
London SE1 0HX
United Kingdom
Se kort

Nyhed

LIKE Velos på Facebook og få nyheder
Facebook.com/VelosDanmark

Følg os på Twitter her @twitter.com/VelosDanmark