Søfartsstyrelsen vil straffe fartsyndere hårdere

Minbaad.dk: Chikanøs sejlads med hurtige speedbåde i områder med mange mennesker, skal straffes ekstra hårdt med bøder. Så hvis det står til Søfartsstyrelsen, så skal skrues grundigt op for straffen for at opføre sig tåbeligt til søs.

Søfartsstyrelsen vil  skærpe straffen for sejlads, der er i strid med godt sømandskab. Det fortæller chefjurist i søfartsstyrelsen, Frank Bjerg Mortensen til dr.dk.

– Lovforslaget lægger op til, at de her bøder generelt fordobles, ligesom der kan komme frihedsstraf på tale, når man har sejlet helt forrykt, siger Frank Bjerg Mortensen, som specielt har havets groveste fartbøller i kikkerten til de strengeste straffe.

– Som et eksempel på det sidste, peges der på chikanøs sejlads med hurtige speedbåde i områder, hvor der er mange badende eller mange små joller og lignende, siger han.

 

Lokalformand: Højere straffe er ikke vejen frem

Søfartsstyrelsens forslag om højere straffe er dog ikke nødvendigvis den rigtige måde at gribe søsikkerheden an på, siger Ulla Rosendal der er formand for Vejle motorbådklub.

Hun mener ikke, at højere straffe er det rigtige værktøj til at øge sikkerheden til søs.

– Jeg tror ikke, at en øget strafferamme vil ændre på det. Jeg tror, at vi skal have noget mere havnepoliti i stedet for, som nu her sidste sommer, hvor de tog stikprøver på, om vi havde redningsveste med.

Søfartsstyrelsens forslag vil blive fremsat i slutningen af februar 2014, og det er en del af et større lovforslag, der også skal ændre på lodsloven og myndighedernes behandling af dykkerulykker.

Få gennemført et Speedbådscertifkat – se f.eks her

Læs artikel her hos Minbaad.dk – klik her

Kontakt Os

Telefon: +45 80 88 99 22
Telefon: +44 20 7929 4058
Fax: +44 20 7933 9350
Klik her at sende os en email

Velos Insurance Services Limited
5th Floor, 81 Southwark St,
London SE1 0HX
United Kingdom
Se kort

Nyhed

LIKE Velos på Facebook og få nyheder
Facebook.com/VelosDanmark

Følg os på Twitter her @twitter.com/VelosDanmark