Main Menu

Bådforsikring i udlandet

Flyt din bådforsikring til udlandet – og spar penge

Men er det vigtigt om man er forsikret hos et dansk forsikringsselskab eller kan det være lige så godt i udlandet?

 

Hvor mange penge kan jeg spare?

Berlingske Business skrev sidste år: “Kundeoprør mod dyre forsikringer – Kunderne er vrede over at prisen for deres forsikringer fortsætter med at stige, og mange mener ikke at de får nok værdi for pengene. Hver fjerde kunde overvejer derfor at skifte forsikringsselskab. I Branche Index Forsikring 2012, svarede 58% af deltagerne at prisen er den væsentligst den årsag til at de går med tanker om at skifte selskab.”

Denne ændret forsikringsholdning medførte en stigende interesse for at shoppe efter billigere forsikringer bl.a. i udlandet, hvis man kunne spare mange penge.

Men du skal være opmærksom på at de billigste forsikringer ikke altid er de bedste. Hvis du modtager et rigtig billigt tilbud, så vær sikker på at tilbuddet er udstedet af en anerkendt forsikringsudbyder og at det er baseret ud fra de samme vilkår, dækning og selvrisiko, når der skal sammenlignes – fordi du har bestemt ikke lyst til at finde ud af det senere, hvis uheldet er ude og det så viser sig at du slet ikke er forsikret mod denne slags skader alligevel.

Tanken om de økonomiske fordele lokker flere og flere bådejere udenfor de danske farvande, men nogle kan stadig kan være skeptiske overfor det ukendte, at virksomheden ligger langt væk, at man ikke har set nogle reklamer før, man ved ikke hvordan en skadessag håndteres og så snakker de et andet sprog.

 

Do you speak Danish  

Idag tager de færreste forbi sit forsikringsselskab, hvis man har spørgsmål eller har brug for hjælp med at udfylde en skadesanmeldelse. Man løfter blot sin telefon og ringer til kundeafdelingen, eller man sender en email.

For at give den fornødne tryghed, behøver man ikke at finde sine engelskkundskaber frem med Velos, fordi de har fået tilladelse til at udstede alle forsikringsdokumenter på dansk og betalingen foregår i DKK.

Derudover har Velos oprettet en dansk afdeling, hvor de danske medarbejdere er flyttet over til den britiske hovedstad netop for at fremme Velos’ bådforsikringer – på dansk. Her kan kunder endda ringe helt gratis til England, fordi telefonen bliver omstillet.

Mange glemmer også at der allerede er andre udenlandske forsikringsudbydere på det danske marked som fra Tyskland. De er veletablerede spillere og mange bådejere kender godt til dem.

Desuden er der et antal mæglere i Danmark som fornylig har lavet nye forsikringsaftaler med Lloyds i London, og det betyder, at de danske bådejere faktisk er forsikret af engelske forsikringsselskaber, men hvis de snakker flydende dansk, så er de vel ikke så udenlandske?

 

Hvad er en anerkendt udbyder

Vidste du at mange af de etablerede forsikringsselskaber på det danske forsikringsmarked faktisk slet ikke reelle er forsikringsselskaber, men de er mæglere som har fået bemyndigelse til at forsikre på vegne af andre forsikringsselskaber.

Velos er netop en forsikringsmægler og Coverholder for Lloyd’s, og det betyder at være en del af verdens største forsikringsmarked, og det er et kvalitetsstempel at have en lang række førsteklasse forsikringsudgivere i baglandet. Velos har disse faciliteter til rådighed med et A-rangeret syndikat i London som vil have ordentlige klage procedurer og være forpligtet i henhold til EU-reglerne til at behandle retfærdigt under enhver tid.

 

Velos i vækst 

De danske bådejere er blevet mere imødekommende overfor udenlandske udbydere, og fra en fornylig kundeundersøgelse, viser det sig at mere end 50% har været forsikret i udlandet før.

Det seneste år har Velos fået mere end 60% nye danske kunder som tegnede ny bådforsikring sidste år, og fra en fornylig intern kundetilfredshedundersøgelse vil 95% adspurgte kunder anbefale Velos til deres andre sejlervenner.

“Vi lavede denne kundetilfredshedsundersøgelse for at spørge vores kunder om hvad de ærligt syntes om vores produkt og kundeservice. Her fik vi rigtig god feedback at folk var meget tilfredse med vores serviceniveau, at vi var hurtige til at besvare henvendelser, gode til at følge op og var utrolige imødekommende. Det gav kunderne en tryghed at overlade deres bådforsikring hos os, selv om vi ikke befinder os fysisk i Danmark”, siger Christine Vu, Business Development Manager hos Velos.

 

Skal jeg betale afgift i udlandet?  

Nogle folk tror at man kan undgå at betale den danske statsafgift ved at forsikre sig i udlandet, men der eksisterer ingen smuthuller fra SKAT.  

Hvis du ikke bliver bedt om at betale lystbådsafgiften af din forsikringsudbyder, så er du sandsynligvis ikke forsikret af et anerkendt forsikringsselskab, da SKAT nu har henvendt sig til alle de store udbydere på markedet og dermed lukkede enhver smuthul for at undgå at betale afgiften. Det seneste tiltag fra SKAT, var at kontakte Lloyd’s og ændre tilladelsen, som var blevet godkendt dengang hvor afgiften ikke skal opkræves af dem, hvis der ikke var nogen dansk mægler involveret.

Det betyder idag, at hvis man har sin båd registreret under dansk flag og ens primære adresse er i Danmark, skal alle med en kaskoforsikring betale lystbådsafgiften.

De eneste undtagelsesregler gældende, hvor man ikke altid er forpligtet til at betale afgiften, er hvis ens anden primære adresse er i udlandet, og ens båd ikke er registreret i Skibsregisteret. Båden må gerne være fortøjet i en dansk havn, men hvis du er fortsat i tvivl, så kontakt din forsikringsudbyder.